ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΧΑΡΗ ΚΟΝΔΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.Α.

Χάρης Κονδύλης

ΧΑΡΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.Α.:
«ΔΙΕΚΔΙΚΩ Δικαιοσύνη για όλους τους δικηγόρους»

Δημοκρατία θα πει Δικαιοσύνη. Τα τελευταία χρόνια, όμως η απονομή δικαίου για το ίδιο το δικηγορικό επάγγελμα έχει χαθεί. 

Η υποβάθμιση είναι αδιαμφισβήτητη και προέρχεται τόσο από την Πολιτεία όσο και από δικές μας αστοχίες. Το κύρος του επαγγέλματος έχει τρωθεί, ενώ το κράτος συνεχίζει να αγνοεί τους δοκιμαζόμενους δικηγόρους για τους οποίους ουδεμία στήριξη δεν προσφέρθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας και των κλειστών Δικαστηρίων.

Τα μειωμένα εισοδήματα έχουν οδηγήσει στο περιθώριο μεγάλο αριθμό συναδέλφων, ιδιαίτερα των νεότερων, οι εργασιακές σχέσεις έχουν απορρυθμιστεί, ενώ ζητούνται από όλους περισσότερα με λιγότερα μέσα. Η παραγωγικότητα του δικηγόρου στην εποχή της διαδικτυακής τεχνολογίας εμποδίζεται από μια αυτιστική οπισθοδρόμηση που αυξάνει τον «χαμένο» χρόνο και από τον «βολικό» παραγοντισμό που εξανεμίζει τις ελπίδες για αλλαγή και εξέλιξη.

Προσωπικά, δεν συμβιβάστηκα ποτέ με την στρατηγική του “αυτόματου πιλότου”. Δραστηριοποιήθηκα από νωρίς τόσο στην Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων όσο και μετέπειτα στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οπού διετέλεσα Αντιπρόεδρος από το 2018 μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και Πρόεδρος της Επιτροπής Τηλεματικής από το 2018. 

Οι πολιτικές που προώθησα την περίοδο αυτή, βασίστηκαν σε τρεις άξονες:

  1. Την βελτίωση της καθημερινότητας του Δικηγόρου (προκήρυξη για την αναβάθμιση του ΙΣΟΚΡΑΤΗ, βρεφονηπιακός σταθμός, προώθηση e-justice)
  2. Την προστασία των πιο αδύναμων και ευάλωτων δικηγόρων (προτάσεις για κατοχύρωση του θεσμού του συνεργάτη δικηγόρου)
  3. Την εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση (αναμόρφωση της άσκησης και ίδρυση Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης και επιμόρφωσης δικηγόρων) 

Σήμερα ΔΙΕΚΔΙΚΩ τον θεμελιώδη μετασχηματισμό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Χρειαζόμαστε έναν αναπτυξιακό φορέα, όχι έναν διαχειριστικό Σύλλογο, προβλέψιμο και αναποτελεσματικό. Έναν Σύλλογο που θα βγαίνει δυναμικά μπροστά, θα εκπροσωπεί ισότιμα όλα τα μέλη του χωρίς διακρίσεις, θα τοποθετείται στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου και θα δίνει πραγματικές λύσεις. Έναν Σύλλογο που οι πραγματικοί εντολείς του θα είναι τα μέλη του. 

Οφείλουμε να αναδείξουμε τον λειτουργηματικό χαρακτήρα της δικηγορίας και μέσα από την κοινή συμπόρευση να αλλάξουμε τη σχέση πολίτη-δικηγόρου και να ηγηθούμε του αγώνα για την προστασία του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην πράξη όχι στα λόγια. Η αξιοσύνη, η υπευθυνότητα και η ανθρωπιά πρέπει να επιβραβεύονται και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Έχοντας τις ίδιες σκέψεις, προβληματισμούς και την ίδια καθημερινή αγωνία για το μέλλον της δικηγορίας μας, όπως και εσείς, ΔΙΕΚΔΙΚΩ την ψήφο σας, θέλοντας να εκφράσω στο Δ.Σ.Α. το αίτημα για Ανανέωση, επαγγελματική Δράση και Αλλαγή της συνδικαλιστικής πρακτικής.

ΔΙΕΚΔΙΚΩ ένα Σύλλογο πρωτοπόρο, που θα σταθεί στο πλευρό ΟΛΩΝ των Δικηγόρων, χωρίς διακρίσεις, απαιτώντας από την πολιτεία αυτά που δικαιούμαστε.

ΔΙΕΚΔΙΚΩ ως μαχόμενος δικηγόρος, να ανακτήσουμε το χαμένο μας κύρος, να αναβαθμίσουμε το επάγγελμά μας και να το εντάξουμε στη νέα ψηφιακή εποχή, να θυμηθούμε τους λόγους για τους οποίους επιλέξαμε να γίνουμε δικηγόροι

«ΔΙΕΚΔΙΚΩ περισσότερα στην πράξη» γιατί τα αξίζουμε. 

Με εκτίμηση

Χάρης Θ. Κονδύλης

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ.Σ.Α. με τον Συνδυασμό «ΔΙΕΚΔΙΚΩ περισσότερα στην πράξη»

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

ΧΑΡΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΚΩΣΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΣΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩ

Και ο ΔΣΑ θέλει τον Πιερρακάκη – Kωστής Κριμίζης

Τον Χάρη τον γνώρισα στη διάρκεια της περασμένης προεκλογικής εκστρατείας με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Περάκη. Μία από τις πρωτοποριακές...
ΣΟΦΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΔΣΑ

Δικηγόρος, γυναίκα, μητέρα ψάχνει για αξιοπρέπεια… – Σοφία Ανδριοπούλου

Όταν αποφασίζεις να γίνεις δικηγόρος δεν φαντάζεσαι ποια θα είναι τα πραγματικά προβλήματα που θα έχεις να αντιμετωπίσεις. Αν και...
Cover for Χάρης Κονδύλης-ΔΙΕΚΔΙΚΩ περισσότερα στην πράξη
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις συναδέλφισσες και του συνάδελφους που προσήλθαν να ψηφίσουν παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας, δεδομένου ότι δεν ήταν εφικτή η ηλεκτρονική ψηφοφορία.Από καρδιάς οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους που με τίμησαν με την ψήφο τους τόσο εμένα όσο και το συνδυασμό μας.Προσωπικά δεν κατάφερα να συγκεντρώσω το ποσοστό 6% που προβλέπει ο Κώδικας περί Δικηγόρων για την είσοδό μου στο Διοικητικό Συμβούλιο.Παρόλα αυτά ο συνδυασμός μας εξέλεξε δύο άξια μέλη του στο Δ.Σ., την Άννα Ζουρνατζή και τον Χρήστο Κακλαμάνη.Είναι βαθιά μου πεποίθηση πως ο δικηγόρος που μάχεται και ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ δεν χάνει ποτέ. Από την πρώτη μέρα γνωρίζαμε πως ο στόχος μας δεν ήταν η καρέκλα. Ήταν ο θεσμικός μετασχηματισμός του Δικηγορικού Συλλόγου. Ποτέ μας δε θελήσαμε ούτε επιδιώξαμε την αυτοπροβολή.Κάναμε έναν δίκαιο αγώνα, πιστοί στις αρχές μας και τις προτάσεις μας. Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ δε σταματά. Ως επικεφαλής του ΔΙΕΚΔΙΚΩ περισσότερα στην πράξη θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους για την προσπάθεια, γιατί στο τέλος αποδείξαμε πως ο Δ.Σ.Α. δεν είναι μια τυπική συλλογικότητα, αλλά μια δύναμη που επηρεάζει τον δικηγορικό κόσμο.Ο Αγώνας συνεχίζεται… ... Δείτε περισσότεραΔείτε λιγότερα
View on Facebook
Σε αυτές τις εκλογές κάνουμε τη διαφορά.Διεκδικούμε περισσότερα στην πράξη, γιατί τα αξίζουμε! ... Δείτε περισσότεραΔείτε λιγότερα
View on Facebook
Η πανδημία κατέδειξε πως θέλουμε έναν Δ.Σ.Α. πιο μαχητικό και διεκδικητικό.Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη για να αλλάξουμε τη καθημερινότητά μας, τη δικηγορία, το μέλλον μας.❗️Μην αφήσεις άλλους να αποφασίσουν για εσένα. ... Δείτε περισσότεραΔείτε λιγότερα
View on Facebook