Λαχανά Ιωάννα

Ιωάννα Λαχανά

Υποψήφια Σύμβουλος

Βιογραφικό

“ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ το αυτονόητο. Αν σε πολλά πράγματα η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα, στις πολιτικές για την δικαιοσύνη πρέπει να αλλάξει βιβλίο, καθώς πραγματικά η κατάσταση που βιώνουν οι δικηγόροι στην καθημερινότητά τους και προκειμένου να ασκήσουν αποτελεσματικά το λειτούργημά τους, είναι δραματική. Να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ την αξιοπρέπειά μας πλέον δεν είναι επιθυμία, είναι μονόδρομος.”

Η Ιωάννα Λαχανά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι Αποφοίτησε από την Παλαμαϊκή Σχολή Μεσολογγίου (1ο Λύκειο Μεσολογγίου). Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Ιταλικού Πανεπιστημίου Università degli studi di Macerata. Είναι μαχόμενη Δικηγόρος και το έτος 2005 ίδρυει το Δικηγορικό γραφείο Ιωάννας Π.Λαχανά και Συνεργατών με συνεργασίες σε Ιταλία, Κύπρο και Γερμανία. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων. Παράλληλα αναπτύσσει έντονη κοινωνική, πολιτιστική, φιλανθρωπική και εθελοντική δράση. Μέλος του ΣΕΠΙ (Σύνδεσμος Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας). Μέλος του Συλλόγου Μεσολογγιτων Αττικής. Μέλος του Σωματείου Società Dante Alighieri – Comitato di Atene. 
Συμμετέχει ενεργά σε πληθώρα κοινωνικών κινημάτων και επιστημονικών και πανελληνίων επαγγελματικών συλλόγων και επιμελητηρίων ως ενεργός πολίτης αλλά και με την ιδιότητα του νομικού συμβούλου σε αυτά. Με έντονο το αίσθημα  υποχρέωσης της υπεράσπισης των ανθρωπίνων διακαιωματων και ελευθεριών όπως αυτά κατοχυρώνονται από τις διεθνεις συμβασεις παρέμβαινει δυναμικά όταν  παραβιάζονται. Μιλά Ιταλικά και Αγγλικά. Είναι παντρεμένη με τον Αθανάσιο Κάλτσο Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας (ιπτάμενο) και είναι μητέρα ενός παιδιού.