Πετρούλα Εμμ. Μανδηλαρά

Πετρούλα Εμμ. Μανδηλαρά

Υποψήφια Σύμβουλος

Βιογραφικό

«Η γενιά μου κλήθηκε να επιβιώσει στο στίβο της δικηγορίας στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης, οι οποίες χειροτέρεψαν και λόγω πανδημίας. ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΙ με τα ημίμετρα και τα λίγα, γιατί γνωρίζω ότι μπορούμε να έχουμε περισσότερα και καλύτερες συνθήκες άσκησης του επαγγέλματός μας. ΔΙΕΚΔΙΚΩ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ένα καλύτερο επάγγελμα με το κύρος που μας αναλογεί. ΔΙΕΚΔΙΚΩ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ το μέλλον της δικηγορίας που μας αξίζει.». 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νέα Ερυθραία, όπου και διατηρώ το δικηγορικό μου γραφείο ασχολούμενη με υποθέσεις αστικού και διοικητικού κυρίως δικαίου. Είμαι δικηγόρος Παρ’ Εφέταις, εγγεγραμμένη στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από το 2015. Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το 2013,  συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Σχολή Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης και είμαι υποψήφια διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου στην Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων αστικού, δημοσίου, εμπορικού δικαίου και δικαίου της ενέργειας, καθώς επίσης και σεμινάρια του προγράμματος HELP του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ΕΣΔΑ και το ΕΔΔΑ και το οικογενειακό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το 2020 συμμετείχα ως εισηγήτρια στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Διοικητικού Επιμελητηρίου και το 2021 συμμετείχα σε δημόσια συζήτηση προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων για το μέλλον της δικηγορίας με του ομίλου ιδεών Catalyst.

Το 2017 ήμουν πρώτη φορά υποψήφια σύμβουλος του ΔΣΑ με τον Παναγιώτη Περάκη και την «Ανεξάρτητη Πρόταση». Παράλληλα, έχουν δημοσιευθεί μελέτες μου σε επιστημονικά νομικά περιοδικά σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία για επίκαιρα νομικά ζητήματα και μη σε blog και διαδικτυακές εφημερίδες όπως η Huffington Post.